Jaffa biskvit

by Aleks

JAFFA BISKVIT / KUGLOF / MAFIN / MINI KUGLOF….Oblik možete da birate.⁣


⁣Bitno je da je ukus isti jaffa keksu; da su sočni, mekani, jaako jednostavni za napraviti; izdašni i ekonomični . ⁣Vidim da vam se več dopao na Instagramu i da ste ga pravili.
Više nego dovoljno razloga da ovaj recept isprobate.⁣ A najbitnije, mirisni su i preukusni 😉❤.Smuti, pa prospi. E u šta ćete vi izliti ovu smesu, na vama je izbor. Ako pečete u kalupu za kuglof, imajte na umu da se peče duplo duže. Ja sam kupila neke silikonske kalupe kad sam bila kod mojih, i to kod braće Kineza, tako da sam ih morala isprobati što pre. Sušena korica pomorandže by @spice_up_shop mi je dala ideju kako 😉.⁣

Jaffa biskvitRecept:⁣

3 jajeta⁣

180 gr šećera⁣

2 dl iscedjenog soka iz pomorandže sa pulpom (kod mene su to 2 pomorandže)⁣

150 ml ulja⁣

narendana korica od 1 pomorandže⁣

1 kašika arome vanile⁣

1 prašak za pecivo⁣

300 gr brašna⁣

100 – 150 gr čokolade⁣


1 kašika seckane sušene kore pomorandže @spice_up_shop ,

koju sam prethodno potopila u 3 kašike tople vode, da malo omekšaju. ⁣

Priprema:

Ukoliko nemate ovaj začin, a ja vam ga preporučujem za brojne recepte, kao što su cantuccini, skonsi, kuglofi i keksiće, probajte sami da ga napravite. Miris i ukus su baš jaki i dominantni.⁣

⁣Umutiti prvo belanca, dodati šećer, pa žumanca. Potom sok i ulje i ostale praškaste sastojke. Iseckati čokoladu na kockice i umešati u smesu.⁣ Ukoliko pečete u velikom kalupu, čokoladu stavite odgore, jer .e u suprotnom sva spasti dole.

Izliti smesu u željene kalupe i peći na 200c od 15-20min -…zavisi,.kao što rekoh.⁣
Ja sam ove male pekla 15min, a pravougaone 20. Ovi pravougaoni me podsećaju na biskvit iz mog detinjstva, zvani TAKO.što je bilo sledeće na spisku za eksperiment. Jaffa biskvit je položio.

You may also like

Leave a Comment