Keksići od pistaća i čokolade

by Aleks

Nešto najbolje što sam probala do sad, što se tiče keksića.

Ne znam da li vam mogu prenete moje oduševljenje na ovaj način. Nadam se da ćete mi verovati na reč i uskoro isprobati. Keksići od pistaća i čokolade su nešto što bih volela da ima u ponudi npr, kad odete negde na kafu, pa čisto malo da se osladite i uživate u svakom malecnom grizu. Ja sam takva. Kad mi se nešto jako dopada, uzimam ga u malim zalogajima, kako bih što duže uživala u ukusu. Moja sestra je ludela od toga, kad smo bile male. I dan-danas mi zna prebaciti kako sam joj znala praviti zazubice.

Keksiće krijem od dece 😂. Od svih 😁. Hrskavo – mekani. Savršen spoj slanih pistaća i kvalitetne čokolade za kuvanje od 45% kakao delova. Znamo da se prstohvat soli uvek stavlja u čokoladu, kako bi ukus bio intezivniji! E, zamislite onda kada je ta so sa pistaća! Ne brinite, slatki su 😁. Verujem da je jako bitno i koje pistaće koristimo. Do sad sam uvek kupovala na meru i jako su sitni.
Ovaj put sam koristila @wellbot_cg i baš sam oduševljena kvalitetom. Jako su krupni i ukusni.

Da predjem ja na recept 😉💚? Evo još jedan dokaz kako onaj moj osnovni recept za keksiće i ovde igra ulogu. Malo više šećera, zbog slanijih pistaća. Nema hladnog maslaca i hladnog testa, jer želim mekane keksiće, pune čokolade.

Recept:

100 gr rastopljenom maslaca
100 gr belog šećera
25 gr žutog šećera
1 jaje
200 gr belog brašna
40 gr mlevenih pistaća
20 gr seckanih pistaća
1 kašičica arome vanile
1 kašičica praška za pecivo
100 gr seckane čokolade( uvek koristim Kandit). Kada koristimo rastopjen maslac, smesa se odmah peče. Nema potrebe da se stavlja u frižider. Želimo mekane keksiće.
I redom koji sam napisala, tako se i sastojci dodaju.

Za 60 gr očišćenih pistaća potrebno ih je oko 120 gr u ljusci.

Oblikovati 30 loptica sa većim razmakom i malo ih pritisnuti. Pečenjem na 180c se oni rašire i malo još stanje. Nekih 12-15min. Zavisi od rerne. Neka budu malo mekani. Hladjenjem se dopeku. Dok su topli, oni su mekani, čokolada se topi. Kasnije postaju skoro hrskavi.

Uživajte u vikendu 💚😘!

You may also like

Leave a Comment