Ombre cheesecake

by Aleks

Pretpostavljam da ste sve već odlučile, ako ne i napravile, poslasticu za Uskrs. Medjutim, djavo mi ne da mira, da vas podsetim i na ombre cheesecake, kojim smo se mi oduševili prošle godine za Usrks, Nadam se da ću ovog proleća i leta, napraviti još koje kombinacije na temu ombre.

Bila je zvezda prošlogodišnjeg slavlja – predivna,ombre cheesecake torta sa belom čokoladom. Neko ima ombre jaja, a ja napravih tortu 😉.S kojim nestrpljenjem sam je sekla!!! I oduševljenjem jela! I dalje me oduševe ovakve stvari! Kad nešto po prvi put pravim i ispadne kako sam zamišljala, sva blistam od sreće. Da se ispravim,svi smo oduševljeni.

Ombre cheesecake


Kora:


300gr ml.keksa,

100gr istopljenog margarina,

2-3kašike mleka

3 kašike šećera u prahu.

Fil:

400gr milerama,

200ml kisele pavlake,

250 ml slatke pavlake

+ 100 ml slatke pavlake

i 100gr bele čokolade

50-100gr šećera u prahu

1kesica želatina od 10gr

Voćni fil:


300gr crvenog voća(ja sam koristila višnje)

50ml vode

3-4 kašike šećera

10gr želatina

+4 kašike hladne vode

Priprema:

Sve pomešati za koru, utisnuti u kalup i odložiti u frižider. Izmutiti mileram i pavlaku sa šećerom u prahu. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa sjediniti sa mileramom. Rastopiti na šporetu slatku pavlaku i umešati belu čokoladu da se istopi. Dodati u beli fil. Želatin potopiti u 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Nakon toga ga rastopiti na šporetu, umešati 2 kašike belog fila kako bi se fino sjedinilo i onda sve sjediniti.

Fil podeliti na 3 dela.

Beli fil premazati preko kore od keksa. Odložiti u zamrzivač na 15min.
Crveni fil: Pakovanje višanja, malina ili jagoda staviti u šerpu, dodati vodu i par kašika šećera. Kuvati 5 minuta. U vruće dodati želatin prethodno potopljen u 4 kašike hladne vode da nabubri. Promešati da se razmuti. Voće izblendati u blenderu. Podeliti u preostala 2 dela belog fila. Dodavati tako da jedno bude tamnije, (ružičasto) znači više fila, a drugo svetlije roze. Izvaditi cheesecake iz zamrzivača i staviti rozi deo, pa vratiti u zamrzivač opet na 15min. Na kraju stavi ružičasti deo i odložiti u frižider preko noći da se stegne.
Ukrasiti odgore po želji. Ja sam naseckala koju jagodu i belu čokoladu.
Savršenstvo!

You may also like

Leave a Comment