Plazma kuglice

by Aleks

SAVRŠENE PLAZMA KUGLICE OD 3 SASTOJKA.
Mmmmmm, zaista su nas oduševile ❤❤❤.
Deca su asistirala pri fotkanju, kako bi ih što pre omunjila!


Želela sam nešto drugačije. Prvo sam mislila neku zdravu varijantu, odavno nisam, a onda…potopivši urme u mleko, ode u drugom smeru…stvaranju fantastičnog ukusa. Posebno me raduje što nema margarina u njima i deca su me odmah pitala, koliko košta kolač, mogu li svaki dan da ga pravim 😂😂😂?! Potvrdila su i da su bolja u odnosu na klasične plazma kuglice.
Ja sam isprobavala i uspela iz prve, tako da nisam pravila veliku količinu. Vi odmah to povećajte puta 3-4.

Još nešto…U poslednje vreme, svi koriste kondezovano mleko. Ko zna kada će kod nas ( C.G.) on biti normalna pojava u marketima. Ali, drage moje, neka vas to ne brine. To je ona najklasičnija mlečnica, koju je moja baka bar jedno 500 puta skuvala za svoj život, filujući oblande. A verujem, i vaša. Znate onaj fil sa orasimo, što smo jele kašikom 😍?
Eto, to je sad kondezovano mleko. Razmera je 1l mleka-300 gr šećera. Dakle, ukoliko kupite kondezovano mleko, što je kod nas misaona imenica, u tom slučaju imate kolačić od 3 sastojka. U mom slučaju, mleko moram malkice zašećeriti.

Recept:

50 gr URMI


200 ml MLEKA


2 kašike ŠEĆERA


80 gr MLEVENE PLAZME

( ovo je mera za 15 manjih kuglica-taman da se osladite posle rućka i ćao, nema više).
Bolje i taj slatkiš od 1e, nego bilo koji kupovni
.


Urme sam potopila u mleko i stavila ih na šporet da se kuva. Vrlo brzo je mleko promenilo boju i gustinu. Smanjila sam vatru na 5 od 9. Mislila sam da mi šečer neće biti potreban, jer su urme slatke, ali po ukusu, taman je ovoliko falilo, da se malo prokuva, zgusne… Od 2dl mleka, dobije se do kraja 1dl. Baš se fino zgusne. Izmiksala sam štapnim mikserom i dodala mlevenu plazmu. Ako želite da ih radite kao cake pops, možda će vam trebati još malo plazme.U zamrzivač, na štapić, pa glazura.

Jako bitna stavka je da se plazma sipa u ohladjen fil, Prvi put sam fil radila uveče i ostavila ga preko noći. Verovatno ne znajuči šta ću do kraja s njim i kako. Posle se ispostavilo da to tako mora. Kada se ohladi, fil se dodatno stegne, a plazma ne promeni svoje svojstvo ni ukus. Pišem iz iskustva, jer sam drugi put ptaveči ih, na to potpuno zaboravila. Dobila sam užasnu kašu koja nije imala veze sa ovim ukusom. Već treći put sam meru duplirala, nisam ovako pogrešila i dobila 30 preukusnih kuglica.

Iskreno, moram vam reći da se ja svaki put oduševim kad posetim radnju @home_decor_cerovo . Svaki odlazak tamo ostavi na mene utisak, pa taj ceo dan nešto tumbam po kući i premeštam.❤
Etažer je ❤😍!

Uživajte u savršenoj, zdravijoj varijanti plazma kuglica, na moj način. Idealne su da upotpune slavske sitne kolače.

You may also like

Leave a Comment