Punjena srca – keksići

by Aleks

Stigli su mi razni nazivi za ovaj keksić. Liči na brojne proizvodjače kupovnih punjenih keksa, a ukusom ne odstupa. Sestra je jutros probala i nije mogla verovati da je domaći. Danima su bili hrskavi, a unutru mekani, Deca su se za njih najviše otimala.

Ima malo više posla oko njih. Ali, nije svaki dan praznik i npr povod za poklanjanje. Iskreno, nisam ni imala u planu da iskomplikujem ovako. Samo me ponelo usred pravljenja. Dakle, potrebno je napraviti crnu i belu smesu, ohladiti je u frižideru, potom rasklagijati u pravougaonik, staviti koru jednu na drugu i urolati. Opet odložiti u frižider da se stegne, kako bi se lakše seklo na 1cm. Mislila sam da će tu biti kraj. Ali, moja kreativnost ode malo dalje, pa sam odlučila da ih pravim u obliku srca i punim kremom. Tako su nastala Punjena srca. Svaki taj kolutić rasklagijati, napuniti kremom i preklopiti drugim kolutićem. Onda seći kalupom , da krem bude u sredini. Na taj način se ivice dosta dobro spoje. Prvo sam probala da isečem sve oblike srca, napunim, pa spajam, ali se ne sjedini fino.
Ostatke koji više nisu tako fino ušarani, koristiti ponovo za donju stranicu srca. Eto, objasnih sve.

Ukoliko ipak nešto nije jasno, po slikama bi trebali sve da shvatite šta kako ide.

A sad recept za testo koji sam, sva sreća sinoć odmah zapisala. Jer sam se već uplašila da nisam i nema šanse da se svega setim 😁.

Punjena srca keksići

Recept:

250 gr brašna

120 gr margarina

80 gr šećera u prahu

1 vanil šećer

1 kašičica arome vanile

1 jaje

1/2 kesice praška za pecivo

mrvica sode bikarbone


U pola testa staviti kašiku kvalitetnog kakaoa. Puniti ih po vašem ukusu, omiljenim kremom. Kod mene je to linolada. Ja bih stavljala samo braon deo, jer se beli prilikom hladjenja, baš stvrdne.

You may also like

Leave a Comment